Barcrest software logo

Barcrest Software Review

Barcrest Software Review

Scoort een 7.5 van de 10

We landen aan in 1968, in het Verenigd Koninkrijk. Barcrest is geboren en stort zich volledig op fysieke gokkasten, die voornamelijk in Engelse pubs zijn te spelen. Deze kasten waren enorm populair, want je kwam ze werkelijk waar overal tegen. Toen Barcrest rond 1998 begon met het maken van online slots, hebben zij een aantal iconische online gokkasten op de markt gezet. Wat dacht je van Rainbow Riches, Monty’s Millions en Ooh Aah Dracula. Naast deze populaire slots heeft de fabrikant ook King of the Aztecs en Merry Money op de markt gebracht.

Bekendste games

We kunnen niet zo 1, 2, 3, een gokkast opnoemen die even bekend is als bijvoorbeeld Starburst. Maar toch hebben we een aantal slots uitgezocht die je wellicht kent.

King of Aztecs

Dit slot over de Azteken doet je misschien denken aan het Montezuma slot. Qua vormgeving is dit slot redelijk simpel en je speelt op 5 rollen en 3 rijen. In dit spel vind je Scatters, Wilds en Gratis Spins. Het is een zeer vermakelijk spelletje.

Merry Money

Waar het bij veel slots van Barcrest kan aanvoelen alsof ze de fysieke kast direct hebben omgezet naar een online variant, is dat bij Merry Money niet het geval. Dit slot, met Robin Hood thema, werd uitgeven in 2013 en is daarmee een stuk meer up-to-date. Ben je in een blije bui en wil je dat graag zo houden? Dan raden we je aan dit blije slot te spelen.

7’s to Burn

Ja, dit is dan wel een van die spellen die op een directe kopie van een fysieke gokkast lijkt. Maar, dat hoeft helemaal niet erg te zijn. Deze fruitautomaat is zeer simpel opgezet en doet wat het moet doen. Het zit niet vol fratsen, features en geluiden. Daarnaast heeft deze kast een Hi-Roller functie. Een herkenbaar element waar we je later meer over vertellen.

Monopoly Bring the House Down

Kan je je nog herinneren dat je als kind met de familie Monopoly zat te spelen? Een iemand is heel goed, de ander heeft er eigenlijk geen zin in en er is altijd wel iemand die vals speelt. Uiteindelijk zit er vaak ook nog een jankend kind tussen. Maar gelukkig hoeft dat met deze versie van Monopoly niet het geval te zijn. Dit spel vol wilds kan je zeer lucratieve bedragen opleveren.

Herkenbare elementen

Als jij een High-roller bent, dan wil je zeker Barcrest slots spelen. Dit bedrijf is een van de enige die een High-roll functie in bijna al de slots verwerkt. Een High-roll functie betekend dat je voor heel veel geld kan gokken. Dat houdt uiteraard ook in dat je heel veel geld kan winnen. Maar ja, dat komt wel met de nodige risico’s. Een voorbeeld van de High-roll functie is de ‘try again’ gratis spin. Mocht je niet tevreden zijn met je huidige winst, dan kan je het gewoon nogmaals proberen. Met alle (positieve) gevolgen van dien.

Barcrest heeft misschien niet de meest up-to-date grafische vormgeving, maar de kasten zijn wel lekker stil. Veel online gokkast maken herrie, de hele tijd door. Barcrest kasten daarentegen zijn stil tussen de spins door. Je hoeft dus niet de hele tijd aan je geluidsknop te draaien. Als je rust wil, kan je het best op een Barcrest kast spelen.

Geschiedenis

Van 1968 tot 1990 bouwde Barcrest voornamelijk slots voor de fysieke markt. Niet gek dat ze na 1990 iets anders gingen doen, want internet maakte toen zijn opwachting voor het grote publiek. Barcrest werd door IGT gekocht in 1998, om vervolgens te worden doorverkocht aan Scientific Games in 2011. Barcrest is nog steeds zijn eigen merk, maar wel in samenwerking met Scientific Games. Het grote voordeel hiervan is dat je verschillende expertises bij elkaar krijgt en garantie hebt op een goed werkende online gokkast.

Echt geld winnen bij een online casino?

Conclusie

Het lijkt erop dat de overnames het bedrijf goed hebben gedaan. Want de oudere spellen ogen wat gedateerd, maar de jongste slots kunnen zeker bijblijven met de concurrentie. We zijn benieuwd naar wat Barcrest ons nog meer brengen gaat.