Top tien spellen met beste graphics

19 september 2022

Top tien spellen met beste graphics

In een scene die nog helemaal niet zo oud is, vinden toch om de haverklap grote ontwikkelingen en vernieuwingen plaats. In een wereld met enorme concurrentie zijn alle speltypes altijd op zoek naar verbeteringen. Nieuwe thema’s, functies, noem het maar op. Allemaal elementen waarmee de klant tot zich gewonnen wordt. Een aspect dat echter dikwijls vergeten wordt, zijn de graphics. En juist daar komen ook veel spelers op af. Daarom hier een overzichtje, van online gokkasten die juist wél een flinke portie aan de graphics schenken.

Book of Dead

Op plek 1 staat Book of Dead van Play ‘n’ Go. Het slot is gevestigd in een Pharaoh’s tombe, en is waarschijnlijk de best uitziende gokautomaat met een Egyptisch thema. Alle symbolen zijn typische afbeeldingen uit de vergeten beschaving, allemaal prachtig geïllustreerd en gouden details laten deze echt van rollen springen.

Planet of the Apes

Nummer twee is voor Planet of the Apes van NetEnt. En zoals de naam al doet vermoeden: dit backstory van dit spel heeft alles te maken met de bekende Planet of the Apes films. De game begint dan ook met echt beelden uit de films waarin de apen een aanval plegen op de mens. De rollen van deze game zijn opgesplitst, waardoor spelers vaak het idee hebben dat ze twee games tegelijk spelen. Het is een gelicentieerde gokkast, waardoor er geen gebrek is aan fragmenten uit de films, die bijdragen aan de algehele ervaring.

Uncharted Seas

Brons wordt gepakt door 1,429 Uncharted Seas van Thunderkick. Het slot met een zee-achtige uitstraling mag er wezen. Het spel vindt voornamelijk plaats op een schatkaart, waarin de speler natuurlijk op zoek gaat naar de schat. Onderweg kom je talloze illustraties zeemonsters en zeereizen tegen, terwijl ook de zon, maan en sterren een belangrijke rol spelen. Dit voor het navigeren zoals de zeilers het vroeger deden.

Gonzo’s Quest

Op de vierde plek komt Gonzo’s Quest by NetEnt. Ondanks dat dit spel al bijna een decennia oud is, zorgen de graphics en verhaal er mede voor dat het een hit blijft. Het verhaal over een queeste naar het oude Azteekse rijk vindt plaats in een Zuid-Amerikaanse tempel. Daar waar gebruik gemaakt wordt van de eeuwenoude symbolen die de Azteken zelf gebruikten. De dynamiek van het spel maakt het een all time favourite.

Planet of the Apes

De top vijf wordt gecomplementeerd door Birds on Wire van Thunderkick. Een origineel maar ook ietwat apart thema heeft deze game. Het doel is om kleine vogels, die gewoon hun ding doen, te elektrocuteren. Er zit geen extreem extravagante animaties in, maar de manier van animeren geeft het spel wel een enorm sterk karakter. Het is een eigenzinnig slot en dat past bij dit minsten zo eigenzinnige onderwerp.

Attack on Retro

Net buiten de top vijf valt Attack on Retro van Microgaming. Attack on Retro is een spel wat gebaseerd is op een toekomstvisie, vanuit het verleden. Zoals mensen in de jaren 80 wellicht dachten dat we later allemaal in neonpakken zouden lopen en wilde kapsels zouden hebben. Het spel vindt daarom vanzelfsprekend plaats in een futuristisch stadsbeeld en- vanzelfsprekend- zijn er robots die de boel op stelten zetten met lazers.

Age of Asgard

Op plek zeven komt Age of Asgard van Yggdrasil. Niet overdreven, de reacties op Age of Asgard zijn enorm lovend. Vooral visueel gezien. Er wordt gesproken van de droom van elke fantasieliefhebber en de kunstenaars van Yggdrasil hebben hun creatieve vermogen flink de leiding laten nemen bij het ontwerpen. Er zijn uiteindelijk twee verschillende sets ontworpen, waarin verschilt, wordt van vrouwelijke krijgers tot aan monsters, draken en noem maar op.

Arctic Valor

Plek acht wordt ingenomen door Arctic Valor van Microgaming. Arctic Valor is een andere slot die fantasiefans aanspreekt. De karaktersymbolen kunnen elk rechtstreeks van de pagina’s van Tolkien worden gehaald. Wanneer deze deel uitmaken van winnende combinaties, komen ze tot leven met dramatische animatiereeksen.

Raging Rex

Op plek negen besteden we aandacht aan Raging Rex van Play ‘n’ Go. Dit prehistorische slot vindt plaats in een jungle waar gevaarlijke dinosaurussen leven. En dit zijn je enige metgezellen in de jungle. De achtergrond van het spel is gevuld met diverse beesten, waardoor de intensiteit en dynamiek eruit spring.

Crystals of Power

Als afsluiter hebben we aandacht voor Warlords: Crystals of Power van NetEnt. En weer is fantasy het genre. De game begint met een indrukwekkende videoscene die niet zou misstaan in een normale videogame. Vervolgens volgt een intro waaraan je aan alle personages wordt voorgesteld.

Populaire blogs

Gokkasten
De top 5 gokkasten...
Gokkasten
Onze top 10 gokkasten...
Gokkasten
Top 5: populairste gokkasten...