Onze top 10 gokkasten voor slechts 1 cent

27 juni 2022

We zien het altijd weer, zodra er een branche aan populariteit toeneemt, worden onze geliefde medemensen steeds creatiever. Dat geldt natuurlijk ook voor de gokscene, waar om de haverklap nieuwe initiatieven uit de boom vallen als rijpe appelen. En ondanks dat gokken vaak een aardige duit kan kosten, is ook daar substitutie voor momenteel.

Tegenwoordig is er namelijk een ruim aanbod aan één cent gokkasten. Kasten waarbij spelers dus wél de totale spelervaring hebben, maar niet tot de onderste regionen van hun zakken hoeven te reiken om mee te doen. Om een handig overzichtje te creëren hebben we de tien populairste even op een rijtje gezet. Wel zo handig namelijk, wanneer men een kijkje neemt en het gehele aanbod aanschouwt. Dat wordt er namelijk niet minder op, om het eufemistisch te stellen.

1. Book of Dead

De nummer één in deze lijst heeft een naam die misschien wel een belletje doet rinkelen. De naam is inderdaad niet voor niets vernoemd naar de beroemde gokkast, Book of Ra. Book of dead is der mate bekend dat er ook in de één-cent categorie een variant van uitgebracht is. Aan deze variant zijn overigens natuurlijk wel wat extra features gebracht, zodat de speler wel degelijk een ander spel speelt. Daarnaast bestaat de gokkast uit vijf rollen, tien verschillende winlijnen en heeft het een hoge variantie.

2. Book of Ra Deluxe

Wederom een gokkast met een eeuwenoud verhaal in het oude Egypte, het is namelijk ook een spel wat afkomstig is uit de bekende Book Of Ra serie. Een serie die inmiddels omkomt in de hoeveelheid spin-offs. In deze variant valt een flinke hoeveelheid te verkennen, met misschien wel een mooie schat aan het einde als stip op de horizon voor de spelers. Wederom zijn er vijf rollen en tien verschillende winlijnen, ook is er een Return To Player (RTP) van 95,1 procent. Niet de minste optie wanneer men op zoek is naar een betaalbare gokkast.

3. Lucky Lady’s Charm Deluxe

Lucky Lady’s Charm Deluxe is ontwikkeld door Novomatic en berust in essentie op alle verschillende geluksbrengers in de wereld. Met een hoge variantie en prima winsten uit de gratis spins feature heeft het spel ook zeker wat te bieden. Het is tevens een opvolger van eerder uitgebrachte variant van Novomatic en het verschil is te merken. Op grafisch gebied zijn de verbeteringen duidelijk waarneembaar waardoor de spelervaring er alleen maar op vooruit is gegaan.

4. Mega Moolah

Mega Moolah, door velen omschreven als een echte legende binnen de gokscene. De door Microgaming ontwikkelde gokkast heeft zo’n beetje alles waar een speler naar op zoek kan zijn. De progressieve jackpot gokkast bestaat uit vijf rollen en-niet schrikken- vijventwintig verschillende winlijnen. Kortom; een aanbod waar men u tegen zegt. En ook wel eens interessant, het spel speelt zich af in de Afrikaanse Savanne, in plaats van (bijna) altijd weer dat oude Egypte. En voor spelers die eerder op zoek zijn naar tijgers en leeuwen in plaats van Pyramides en farao’s moet dat als muziek in de oren klinken. Variatie die niemand schaadt, lijkt ons. Het spel heeft overigens een medium variantie.

5. Gold Factory

Gold Factory heeft een origineel element gevoegd aan de queeste waar de gemiddelde gokker toch al naar op zoek is: geld. Of in het geval van Gold Factory: goud. Als mijnwerker duik je diep onder de grond de mijnen in, op zoek naar een van de meest waardevolle grondstoffen ter wereld. Bij het spelen van dit spel vallen de goede grafische elementen op, waardoor de spelervaring sprongen maakt. De omgeving beweegt namelijk continu tijdens het spelen, waardoor het de speler net het gevoel geeft dat hij/zij in een videogame zit. De RTP bedraagt 96,54 procent en spelers kunnen maximaal 15 000 keer hun inzet winnen per winlijn. Vaak is dat al genoeg om de aandacht te trekken.

6. Lord of the Ocean

Net buiten de topvijf valt Lord of the Ocean. Met spel bezit vijf rollen en tien winlijnen, en is afkomstig van een van de teams van Novomatic. De verhaallijn focust zich op de Griekse Mythologie. En met anders dan Neptunes, de god van de oceaan, in de hoofdrol. Deze gokkast is tevens een echte klassieker, eentje die men zo in een oude pub kan zijn tegengekomen. Vooral in oude Engelse pubs behoort dit spel een beetje tot het standaard meubilair. En hoe de speler wint? Laat vijf Lord of the Ocean symbolen landen op de rollen.

7. Wizard of Oz Ruby Slippers

Deze gokkast is ontwikkeld door WMS Gaming die besloten dat de bekende verfilming maar eens omgeturnd moest worden tot in een gokkast. En die gokkast is ze best aardig gelukt, getuige deze top tien ranking. Spelers die voor deze gokkast kiezen, doen dat vooral omdat zij op zoek zijn naar een gokkast met een leuke gameplay. Op het grafische aspect valt namelijk nog wel het een en ander aan te merken. Maar dat wordt enigszins gecompenseerd door de grote hoeveelheid features, die extra win mogelijkheden bieden.

8. All Ways Fruits

All Ways Fruits staat in schril contrast met veel andere gokkasten in deze lijst. Want waar de grote, vaak bombastische gokkasten veelal de aandacht krijgen, doet deze klassieke fruitautomaat echt niet zo veel onder voor zijn zustergokkasten. In ieder geval; als het om de klassieke spelervaring gaat. Want bij het spelen van All Ways Fruits, mis je misschien het een en ander, een klassieke gameplay staat echter wel hoog op de verlanglijst.

9. Spooky 5000

De Spooky 5000 gokkast bestaat uit drie rollen en vijf winlijnen. Hij is dus niet zo groot als sommige andere gokkasten in deze lijst, maar hij verdient zijn plek wel degelijk. Het spel is ontwikkeld door Fantasma Games en inzetten vanaf één cent is natuurlijk mogelijk, maar meer-tot honderd euro- is ook mogelijk. Het thema is Halloween en dat komt door middel van de features mooi naar voren.

10. Age of the Gods: Furious 4

En dan als laatste om de lijst mee af te sluiten: Age of the Gods: Furious 4. Dit is een Playtech gokkast, bestaande uit vijf rollen en-maar liefst- twintig winlijnen. Het verhaal in het spel is gebaseerd op de oude Griekse mythologie, met zijn vier bekende goden Prometheus, Apollo, Pandora en Atlas. Zij vertolken allen een hoofdrol in dit verhaal, dus voor de geschiedenis liefhebber een prima optie. Over het spel inhoudelijk: het gaat vooral om de features waarbij de speler kans maakt op twaalf gratis spins

Populaire blogs

Gokkasten
De top 5 gokkasten...
Gokkasten
Onze top 10 gokkasten...
Gokkasten
Top 5: populairste gokkasten...