Texas Hold'em logo

Texas Hold’em Poker

Texas Hold’em Poker

Helaas hebben we geen gratis versie van dit spel.
Software ontwikkelaar Logo software
Evolution Gaming
Uitbetalingspercentage RTP
97,0%
Volatiliteit / variantie
Gemiddeld

Er zijn verschillende kansspelaanbieders die zijn focus richten op online pokeren voor geld. Gelukkig kan online gokken ook op dit populaire pokerspel. Het Holland Casino Online lanceerde namelijk een eigen pokerplatform en vanzelfsprekend kan de liefhebber ook terecht bij GGPoker. Het is dan mogelijk om de populaire variant Texas Hold’em Poker te spelen. Het is ook een beetje de ‘standaard-variant’. De speler ontvangt twee eigen speelkaarten, terwijl er nog vijf gemeenschappelijke speelkaarten op de tafel worden neergelegd. Het doel is om een combinatie te maken met de kaarten met een hogere waarde dan die van de tegenstanders. Aangezien Texas Hold’em één van de populairste varianten is, kan de speler ook deelnemen aan Texas Hold’em pokertoernooien.

Hoe werkt Texas Hold’em Poker?

Texas Hold’em is een spel dat met een deck van 52 kaarten zal worden gespeeld. De deelnemer krijgt direct twee kaarten van de dealer en die zijn alleen zichtbaar voor de desbetreffende speler. Er verschijnen ook nog vijf open kaarten op de speeltafel en die zijn gemeenschappelijk. Alle deelnemers moeten met de eigen kaarten en de gemeenschappelijke kaarten een combinatie zien te maken. Hoe beter de hand, des te hoger de winstkans. Er volgen gedurende het spel diverse inzetrondes, waarin de speler de prijzenpot kan verhogen of proberen te winnen door te bluffen.

Small Blind en de Big Blind

Het spel Texas Hold’em Poker begint natuurlijk eerst met de inzetten, ook wel de Small Blind en de Big Blind genoemd. Niet iedereen aan de speler moet verplicht de begininzet plaatsen, dat zal bij iedere ronde weer anders zijn. Het gaat om verplichte inzetten en de desbetreffende button zal na iedere ronde één plekje naar links verschuiven. Daardoor komt iedereen een keer aan de beurt.

Inzetronde bij Texas Hold’em

De overige spelers kunnen aan de hand van de toegewezen kaarten de beslissing maken op de speelronde mee te spelen. De inzetronde volgt en de speler kan kiezen voor fold (passen), call (meegaan) of raise (verhogen). Zodra alle spelers een keuze hebben kunnen maken en de flop volgt. De flop zijn de eerste drie gemeenschappelijke kaarten die door de dealer op de tafel worden neergelegd. Daardoor ontstaat er nog een beter beeld van de kansen van de speler.

Flop

De flop gaat dus echt alleen om de eerste drie gemeenschappelijke kaarten, er zullen op een later moment nog twee kaarten worden getoond. Er volgt wederom een inzetronde en de spelers kunnen kiezen voor check of bet (verhogen van de inzet). Mocht één van de deelnemers voor bet kiezen, dan kunnen de overige spelers meegaan, maar ook passen en nogmaals de inzet verhogen. Na afloop van de tweede inzetronde is het tijd voor de onthulling van de vierde gemeenschappelijke kaart.

Turn

De vierde speelkaart zal open en bloot op de tafel worden neergelegd. Er start opnieuw een inzetronde, precies op dezelfde manier als na de flop. Het is een essentieel moment in het spel, aangezien de kansen nu vrij duidelijk zijn. Het is ook het moment waarop een speler moet bepalen hoeveel risico er genomen zal gaan worden en het is ook een ideaal moment voor bluffers.

River

De laatste kaart verschijnt op de tafel en de speler weet wat de situatie is. Nogmaals volgt er een afsluitende inzetronde en krijgen de deelnemers de kans om de prijzenpot te spekken. Daarna volgt de showdown en zal ook duidelijk worden welke speler de beste hand heeft. De prijzenpot kan bij een gelijkspel ook naar meerdere spelers gaan.

Ondersteund mobiel icon
Ondersteund mobiel

Ja

Release datum icon
Release datum

augustus 2006

Features icon
Features

Online poker

Euro icon
Min. / Max. inzet

€1 t/m €100