scientific games logo

Scientific Games Software Review

Scientific Games Software Review

Scoort een 7.5 van de 10

We zijn aangekomen bij het grote Scientific Games. Grote kans dat je het logo van dit bedrijf vaak ziet tijdens het laden van een video slot of fruitautomaat. Dit bedrijf uit Las Vegas huisvest wereldwijd ongeveer 8600 werknemers en is niet alleen actief op online slot gebied. Naast het bouwen van slots zijn ze actief of het gebied van tafelspellen, iGaming en iLottery producten, loterij systemen, gok controlesystemen, social gaming en sportwedden. Op dit moment wordt de waarde van het bedrijf geschat op zo’n 3,08 miljard dollar! Grote partners van Scientific die je waarschijnlijk kent zijn Bally, Barcrest en WMS.

Bekendste games

Hoewel veel van de spellen die we behandelen eigenlijk bij een andere provider horen, komen ze toch van de hand van Scientific Games, ook bekend onder de naam SG Interactive. Denk bijvoorbeeld aan Zeus I, II en III, Montezuma, Raging Rhino, Emerald City en Star Trek.

Mermaid Queen

Je bent een jonge knappe piraat en je bevindt je op een schip, ergens op zee en ver van huis. Dan is het natuurlijk geen straf om een mooie zeemeermin tegen te komen. Dit simpele video slot met 5 rollen en 3 rijen is netjes vormgegeven en je zet tot 500 euro per spin in! Vindt genoeg parels, zeemeerminnen of kisten met goud en je wint mooie prijzen!

Aftershock

Wil je echt een heel, maar dan ook een heel simpel video slot spelen? Dan moet je Aftershock is proberen. Dit spel bestaat uit alleen 3 rollen, een spin knop en knoppen om je inzet mee aan te passen. De symbolen zijn puur en alleen BAR en verschillende Zevens. Begeef je in kauwgomballen kleuren en speel op een van de 5 winlijnen.

Cirque de Soleil

Kan je een voorstelling maken van hoe dit slot er uit ziet? Ja, zo ziet het er ook uit. Opvallende figuren en heel veel kleur. Dit slot met 5 rollen en 4 rijen beschikt over maar liefst statische jackpots. De grootste die je kan winnen is de ‘Tres Magnifique’ jackpot. Die levert je 1.000.000 munten op!

Zeus III

Dit slot met zeer opvallende rollen, speelt zich uiteraard af in de Griekse Mythologie. Waar je op de eerste rol maar twee symbolen ziet en op de tweede rol drie, zie je op de zesde rol maar liefst zeven symbolen. Het is een opvallende opbouw van het spel. Elke keer als je wint hoor het je het onweer gerommel door je speakers.

Herkenbare elementen

Er is een lastig element bij Scientific Games. Want welk spel is van Scientific zelf en welke spellen worden uitgeven door bijvoorbeeld WMS of Barcrest? Vanuit de spellen die we hebben getest vanuit het Scientific portfolio, wat niet een groot portfolio is, maken we op dat ze nogal gedateerd en ouderwets zijn. Standaard 5 rollen en weinig innovatie op het gebied van vormgeving en animaties.

Geschiedenis

Dit bedrijf heeft behoorlijk wat geschiedenis. Waar het bedrijf in 1989 fuseerde met United Tote, moest het later weer opsplitsen van de rechter. In 2000 lukte het United Tote, inmiddels onder de naam Autote Corp., toch om Scientific Games te kopen. Autotote hield zich op dat moment voornamelijk bezig met ‘instant lotterij apparatuur. Scientific Games werd gekocht voor 308 miljoen dollar.

Scientific bestaat al sinds 1973 en in 1974 waren zij de eerste die een veilig systeem op de markt brachten voor ‘instant lottery tickets’, ofwel, kraskaarten. Hierbij kan je denken aan Mega Millions of Powerball.

Echt geld winnen bij een online casino?
Online gokken voor geld

Conclusie

Het is moeilijk om te zien welke spellen wel en welke spellen niet van Scientific zelf zijn. Gelukkig maakt een kijkje op de website je al een stuk wijzer. SG Interactive heeft het slim aangepakt, door op zo veel markten tegelijk aanwezig te zijn. Hun systemen blinken uit in ervaring en veiligheid. Wij raden wel aan om de spellen gewoon door Barcrest en WMS te laten maken, dat is voor elke speler een stuk aangenamer.