De 10 beste pokerapps van dit moment

13 juni 2022

De tijd dat pokeren louter aan tafel gebeurde met een stalen gezichtsuitdrukking zijn nog niet helemaal voorbij, maar met de introductie van gratis pokerapps is er in ieder geval een flinke berg concurrentie op de markt gekomen.

Waar sinds een aantal jaar online poker spelen op de computer al een ding is geworden, wordt pokeren op de mobiele telefoon ook steeds populairder. Online gokken op deze applicaties wordt ook steeds populairder, maar ook de gratis gokkasten. Als rijpe appelen vallen nieuwe gratis apps namelijk uit de lucht, allemaal gericht op pokeren, maar mét hun eigen specificaties. Om een klein overzichtje te bieden hebben we daarom hier een top tien lijstje gemaakt, zodat er in ieder geval een aantal overzichtelijk op een rijtje staan. Voor nieuwkomers voelt het anders wel heel erg als zoeken naar een naald in een hooiberg.

Governer of Poker

Waarschijnlijk het bekendste spel. Met meer dan één miljoen gebruikers in Nederland in ieder geval aan van de populairste. Dat is uiteraard te danken aan een goed uitgedacht spelplan. Als beginnend speler begin je namelijk onderaan de ladder, door te spelen en te winnen doe je ervaring op en klim je op de ladder, iets wat visueel waarneembaar is voor andere spelers. Een leuke plus is bovendien dat je je eigen pokerroom kan maken, waardoor je met alleen vrienden speelt. Daarnaast is er de mogelijkheid om te multitablen: dat wil zeggen dat je op meerdere tafels tegelijk speelt. Voor de spelers die op zoek zijn naar nóg meer uitdaging.

World Series Of Poker

De eveneens eervolle nummer twee uit deze lijst is World Series Of Poker. Dit is het officieuze wereldkampioenschap voor pokeren, dus wie zich hier aan wil branden zal óf een ijzersterke speler moeten zijn óf goed tegen zijn of haar verlies kunnen. Maar gelukkig hebben de makers uit Vegas ook nog eens flink achter de oren gekrabd, en ingezien dat de gemiddelde speler al afhaakt bij de inleg van €100.000. Vandaar dat ze deze app ontwikkelt hebben, om toch nog een duit in het zakje te doen op de markt en even van zich te laten horen.

Appeak Poker

Om de top drie volledig te maken is Appeak Poker in de lijst opgenomen. Appeak Poker is een app die meer dan één miljoen keer gedownload is in de Playstore, duidelijk is dus dat de app mateloos populair is. Dat zou wel eens kunnen komen door de extreem toegankelijke chatfunctie die in de app is gebouwd. Hierdoor is het mogelijk om erg eenvoudig met spelers- en voor vriendengroepen vrienden- te communiceren. Daarnaast focust Appeak zich volledig op poker en probeert het geen andere producten of diensten aan je te verkopen, wat ook wel eens fijn is.

Shair My Pair

Shair My Pair is volgens kenners een app die teveel onder de radar is gebleven de afgelopen jaren. De app heeft namelijk een bijzondere functie, de naam zegt het eigenlijk al. Het is namelijk erg eenvoudig om een pokerhand te delen met vrienden of kennissen, bijvoorbeeld via sociale media zoals Whatsapp of SMS. Hierdoor hoef je niet te dealen met het typen van lange, vaak onduidelijke berichten waarvan het voor de ontvanger vaak toch niet duidelijk is wat de betekenis is. Shair My Pair maakt het mogelijk alles stapgewijs na te bootsen én te delen.

Zynga Poker

De topvijf wordt afgesloten door Zynga Poker. En het heeft net als het vorige Shair My Pair een deelfunctie gemeen. Zynga komt namelijk origineel af fan Facebook. Op dat platform kon je namelijk gemakkelijk vrienden uitnodigen, iets wat een poosje geleden wat minder normaal is dan nu. Tevens introduceerde Zynga het bekende Jump Poker, waarbij je niet aan één tafel zit, maar juist van tafel naar tafel springt. Door deze snelheid en circulatie wordt de dynamiek enorm vergroot van het spel, net als de spanning.

Poker Fighter

Poker Fighter is iets anders dan de normale pokerapps. Waar die eigenlijk louter gaan of spelen tegen anders spelers, is Poker Fighter er juist op gericht om spellen te leren aan nieuwkomers. Talloze oefeningen en spellen zijn er, om nieuwkomers de fijnste kneepjes van het vak te leren. De opbouw van de moeilijkheidsgraad is erg goed geregeld in het spel, waardoor nieuwkomers stapsgewijs leren, bijspijkeren en steeds iets beter worden. Op dat ze misschien ooit écht volleerde spelers worden…

Pppoker

Als Pppoker even moeilijk bekt als het te spelen zou zijn, zou het natuurlijk niet in deze lijst staan. Het spel voldoet echter aan meer dan genoeg voorwaarden om aan deze lijst te voldoen. Alles is namelijk goed en overzichtelijk ingericht en er zit nog een extraatje aan. In de app zitten namelijk veel pokerclubs die een eigen ranglijst bijhouden. Hierdoor is het altijd mogelijk om terug te zien wie waar staat en hoe goed deze speler is. Zo is er toch nog een beetje sprake van voorinzicht.

Pppoker 2

Het spel met een vrijwel identieke naam als Pppoker heeft wel wat punten waar het het in verschilt. Omdat het spel gereguleerd wordt via Facebook is het relatief klantvriendelijk en is anoniem inloggen een optie, in tegenstelling tot de ‘naamgenoot’, waar wél per se een account aangemaakt moet worden. En wanneer er via Facebook wordt ingelogd is meteen te zien welke vrienden het spel ook spelen. Makkelijk dus als je als meeloper dan eindelijk bent overgehaald om ook eens te leren online pokeren.

Poker Heat

Poker Heat deinst nergens voor terug als het om loftuitingen aan het eigen adres gaat, het noemt zich namelijk het ‘spannendste pokerspel’. Of dit waar is, is natuurlijk iets waar de spelers zelf over mogen beslissen. Feit blijft wel dat het een plek in deze top tien verdiend omdat het simpelweg kwaliteit levert waar de gemiddelde pokerspeler erg tevreden over zal zijn. Het maakt namelijk gebruik van Skill Based Matchmaking(SBM), waardoor spelers alleen maar aan tafels komen te zitten met niveaugenoten.

PokerGO

En last but not least, om er nog een lekker cliché tegenaan te gooien. Zonder grappen, PokerGO maakt een prima nummer tien in deze lijst. Het is alleen weer even nét iets anders dan de normale spellen, want waar dat vooral spelen is, is dit kijken. Het is een kanaal wat in het leven is geroepen om de geroutineerde pokerspelers tegemoet te komen. Die kunnen namelijk naast zelf spelen soms ook wel eens behoefte hebben aan een potje kijken. En dat is bij PokerGo mogelijk, welk niveau dan ook.

Populaire blogs

Gokkasten
De top 5 gokkasten...
Gokkasten
Onze top 10 gokkasten...
Gokkasten
Top 5: populairste gokkasten...